התקשרו כבר עכשיו ותוך זמן קצר תחושו בהבדל!

דיכאון בעקבות בעיות בתפקוד המיני

בחירת רופא זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לתפקוד מיני!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב

תוכן עניינים

בעיות בתפקוד המיני יכולות בקלות לגרום למצבים דיכאוניים שהם הרבה מעבר למצב רוח ירוד. יכולים להתלוות לכך גם חרדות, קשיים ביצירת קשר עם בני המין השני, לעיתים הסתגרות כללית. בעיות בתפקוד המיני יכולות לנבוע מסיבות מגוונות כך שלעיתים נחוץ טיפול משולב הן בדיכאון והן בבעיה היוצרת את הקושי בתפקוד המיני.

אצל חלק מהאנשים, הסיבות לתפקוד מיני לקוי נשענות על מצב נפשי רעוע מלכתחילה. יש ותפקוד מיני לקוי נובע ממצב בריאותי – למשל לחץ דם גבוה נחשב לגורם מרכזי לקשיי זקפה בגברים. גם טיפול תרופתי עשוי כשלעצמו לפגוע בחשק המיני, הן בגברים והן בנשים ויש כמובן גם סיבות נוספות. התערבות מתאימה תוכל להביא לשינוי – הן בתפקוד המיני והן בהפחתת תסמיני הדיכאון.

נא להכיר – בעיות בתפקוד המיני

כדי להתמודד בהצלחה עם דיכאון בעקבות בעיות בתפקוד המיני, חשוב לדעת יותר על כל אותן בעיות נפוצות בתפקוד מיני. בקרב נשים, תפקוד מיני לקוי יכול להיות תוצאה של כאבים בזמן קיום יחסי המין. לעיתים הכאבים (התכווצות עזה) מגיעים אפילו לפני החדירה דבר שהופך את יחסי המין לבלתי אפשריים. אצל חלק מהאנשים, חוסר יכולת להגיע לפורקן מיני (אורגזמה) מהווה קושי מתמשך ביחסי המין. קושי זה יכול להישען על גורמים שונים, לרבות נפשיים. מעצורים וחסכים, תחושות של אשמה או החרדה מאובדן שליטה עשויים בהחלט להביא לכך.

בגברים, יתר לחץ דם וכן טיפול תרופתי למשל למחלות לב יכולים בהחלט להביא לקשיים בהגעה לזקפה או שמירה על זקפה לאורך זמן. מצב אחר, של שפיכה מוקדמת, יכול לנבוע מחרדה, חוסר ניסיון וסיבות נוספות. לא משנה מהו המקור לקשיים בתפקוד המיני ולא משנה אם מדובר בגבר או באישה שחווים את הבעיה, אין זה נדיר שדיכאון וחרדה מתלווים אליה. הבעיה היא שאותו קושי רגשי פוגע עוד יותר ביצר המין ומחריף את הקושי. הפתרון – טיפול נפשי, רגשי וסקסולוגי לצד טיפול בבעיות נוספות אם הללו קיימות.

מטפלים בדיכאון משפרים יחסים

כאשר פונים לטיפול בשל דיכאון הנובע מקשיים בתפקוד המיני יש לפעול בכמה חזיתות. יש לבדוק מהי הגישה הכללית של המטופל או המטופלת לגבי ליחסי מין ויחסים זוגיים בכלל. נמצא שרבים החווים כישלונות מיניים למעשה סובלים מציפיות לא ריאליות או שיש להם (או להן) עמדות נוקשות ובלתי מתפשרות בנושא. לפעמים, חינוך נוקשה מהבית וגישות שמרניות מחריפים את הבעיה.

טיפול נפשי צריך להעצים את המטופל ולהעניק לו פרספקטיבה הוליסטית. יש להבין שמין טוב הוא חלק מהחיים אבל הוא לא בהכרח מגיע מאליו או בקלות. יש להשקיע בכך ולפעמים גם ללמוד על כך בסיוע אנשי מקצוע (מטפלים, יועצים, סקסולוגים, סרוגיט). ישנה אפשרות להציע טיפולים ממוקדים, כאשר מאובחנת חרדה ממין. טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לסייע רבות בשינוי דפוסי חשיבה. במידה והדיכאון מגיע לרמות מאוד גבוהות, ניתן לשקול טיפול תרופתי. לרוב, טיפול זה יינתן לתקופה מוגבלת, שכן קל לפתח תלות. הטיפול בתרופות במקביל לשיחות, יעוץ או טיפול סקסולוגי משיג תוצאות טובות במיוחד.

טיפול יכול להינתן גם במסגרת זוגית. קושי בתפקוד המיני וכמובן גם הדיכאון משפיעים על שני בני הזוג. שיתוף של השניים במסגרת טיפולית יכול לאפשר התגברות מהירה יותר תוך מתן תמיכה וחיזוק הדדיים. יש ומענה יעיל יהיה דווקא טיפול קבוצתי. כוחה של הקבוצה יכול להעצים את היחיד ולספק גם מעגל חברתי תומך. במידה ומגלים כי התפקוד המיני הלקוי נובע מבעיה רפואית, ניתן לשלב פתרונות כגון ויאגרה, אך במקביל – יש להתייחס גם לצד הנפשי של הבעיה – הדיכאון והחרדה.

 

אולי יעניין אותך גם:

סולם קינסי: דירוג נטיות מיניות ופלואידיות

גברא פתרון טבעי לאין אונות
גברא פתרון טבעי לאין אונות

גברא כבר 26 שנה עוזרת לגברים הסובלים מאין אונות ומייסדת הפורטל לאין אונות בישראל, המקום עם המידע המקיף ביותר על כל הסיבות והגורמים לאין אונות, על דרכי ההתמודדות והטיפול ומייעצים בנושא!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב

התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!
דילוג לתוכן